Woonwensen- & woningmarktonderzoek

Ben je van plan om een nieuwbouwproject te ontwikkelen en wil je graag weten wat de wensen en behoeften zijn van potentiële kopers? Wil je graag woonruimte ontwikkelen waar écht vraag naar is? Of wil je toetsen of het plan past bij de markt? Dan helpt een woonwensen- & woningmarktonderzoek bij het maken van de juiste keuzes!

Wat is een woonwensen- & woningmarktonderzoek, en waarom heb je het nodig?

Het wordt steeds belangrijker om vraag en aanbod op elkaar af te laten stemmen binnen de woningmarkt. De tijd van het ontwikkelen van woonruimte en ervan uitgaan dat er vast wel vraag naar is, is verleden tijd. Voor je een nieuwbouwproject begint te ontwikkelen, wil je zeker weten dat mensen op zoek zijn naar datgene wat je aanbiedt. Wat zijn bijvoorbeeld de woonwensen, de woonbehoeftes en het budget van de potentiële kopers? Om dit te weten te komen, zetten wij een woonwensen- & woningmarktonderzoek in.

Algemene resultaten uit databronnen en lokale marktkennis

Zoals de naam al suggereert is een woningmarktonderzoek een onderzoek dat ingaat op de woonwensen en woonbehoeftes van mensen. Om dit te onderzoeken, gebruiken we verschillende databronnen zoals het NVM en Funda, en raadplegen we natuurlijk ook de kennis van onze lokale nieuwbouwspecialisten. Vanuit deze databronnen krijgen wij al een behoorlijk goed algemeen beeld van de vraag uit de woningmarkt, maar daar houdt het niet bij op aangezien we informatie willen dat specifiek voor jouw nieuwbouwproject van toepassing is.

Woonwensen- en woningmarktonderzoek - databronnen en lokale marktkennis

Project specifieke resultaten uit speciaal ingerichte online woonenquête

Om deze specifieke informatie te ontvangen zetten wij een online woonenquête in die we ontwikkelen op een speciaal ingerichte projectwebsite. In deze enquête kunnen we bijvoorbeeld vragen naar de gewenste woonoppervlakte, aantal kamers, levensloopbestendigheid, tuin of balkon, parkeerruimte, ligging, het beoogde budget en nog veel meer. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste zijn de contactgegevens van degene die de enquête invullen.

Woonwensen- en woningmarktonderzoek - Woonenquête

Rechtstreeks in contact met potentiële kopers

Met de contactgegevens uit de online woonenquête kunnen we rechtstreeks in contact komen met potentiële kopers zodra de verkoop van start gaat. Dit zijn namelijk jouw potentiële kopers die zelf hebben aangegeven behoefte te hebben aan jouw nieuwbouwproject! We maken een selectie van de beste kandidaten zodat het verkoopteam goed voorbereid de verkoopgesprekken ingaat om iedere verkoopkans te benutten.

Vastgoed verkoop

Een woningmarktonderzoek is dus om verschillende redenen cruciaal voor een goede doorloop en werking van alles, dat moet gebeuren bij het succesvol verkopen van jouw nieuwbouwproject. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van strategische keuzes voor budgettering, vastgoedcommunicatie en natuurlijk ook de verkoop van het nieuwbouwproject.

Plan nu een gratis adviesgesprek in

Dus, ben je overtuigd dat een woonwensen- & woningmarktonderzoek bijdraagt aan een succesvolle verkoop van jouw nieuwbouwproject? En wil jij als projectontwikkelaar woonruimte ontwikkelen waar écht vraag naar is? Dan ben je bij Strak Woonplan aan het juiste adres! Plan nu gratis en vrijblijvend een adviesgesprek in en dan bekijken we graag samen met jou wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Bijhorende diensten

Woonwensenonderzoek

Vanuit verschillende waardevolle databronnen onderzoeken wij de woonwensen van de omgeving.

Doelgroepbepaling

Om succesvol jouw nieuwbouwproject te vermarkten en te verkopen, dienen we de ideale klant te definiëren.

Strategie

In samenspraak met de betrokken partijen bepalen we gezamenlijk de juiste marketing- en verkoopstrategie.

Plan een gratis adviesgesprek in

Geen project is hetzelfde en dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom bieden wij een gratis adviesgesprek op maat aan dat past bij jouw nieuwbouwproject.

Doe nu de gratis woonwensscan!

Kom erachter wat de specifieke woonwensen zijn per stad of drop!