Woonwensenonderzoek & woningmarktonderzoek

Ben je van plan om een nieuwbouwproject te ontwikkelen en wil je graag weten wat de woonwensen en woonbehoeften zijn van potentiële kopers? Wil je graag woonruimte ontwikkelen waar écht vraag naar is? Of wil je toetsen of het plan past bij de markt? Dan helpt een woonwensenonderzoek & woningmarktonderzoek bij het maken van de juiste keuzes!

Inhoudsopgave

Wat is een woonwensenonderzoek en waarom heb je het nodig?

Het wordt steeds belangrijker om vraag en aanbod goed op elkaar af te laten stemmen binnen de woningmarkt. Voor je een nieuwbouwproject begint te ontwikkelen, wil je zeker weten dat potentiële kopers op zoek zijn naar datgene wat je aanbiedt. Hoeveel kamers heeft de voorkeur? Hoe groot moet het minimaal zijn? Tuin/balkon op het zuiden, of toch niet? Wat is het budget? Allemaal vragen die we voor jou gaan onderzoeken en beantwoorden.

Een woningmarktonderzoek is dus van groot belang om strategische en onderbouwde keuzes te kunnen maken voor budgettering, vastgoedcommunicatie en natuurlijk ook de verkoop van het nieuwbouwproject. Én het bijkomende voordeel is dat je in dit voorstadium al de meeste potentiële kopers hebt geworven.

De gratis woonwensscan

Algemene resultaten uit databronnen en lokale marktkennis

Zoals de naam al suggereert is een woningmarktonderzoek een onderzoek dat ingaat op de woonwensen en woonbehoeftes van mensen. Om dit te onderzoeken, gebruiken we verschillende databronnen zoals het NVM en Funda, en raadplegen we natuurlijk ook de kennis van onze lokale nieuwbouwspecialisten. Vanuit deze databronnen krijgen wij al een behoorlijk goed algemeen beeld van de vraag uit de woningmarkt, maar daar houdt het niet bij op aangezien we informatie willen dat specifiek voor jouw nieuwbouwproject van toepassing is.

Woonwensenonderzoek

Project specifieke resultaten uit speciaal ingerichte online woonenquête

Om deze specifieke informatie te ontvangen zetten wij een online woonenquête in die we ontwikkelen op een speciaal ingerichte projectwebsite. In deze enquête kunnen we bijvoorbeeld vragen naar de gewenste woonoppervlakte, aantal kamers, levensloopbestendigheid, tuin of balkon, parkeerruimte, ligging, het beoogde budget en nog veel meer. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste zijn de contactgegevens van degene die de enquête invullen.

Vastgoed verkoop

Rechtstreeks in contact met potentiële kopers

Met de contactgegevens uit de online woonenquête kunnen we rechtstreeks in contact komen met potentiële kopers zodra de verkoop van start gaat. Dit zijn namelijk jouw potentiële kopers die zelf hebben aangegeven behoefte te hebben aan jouw nieuwbouwproject! We maken een selectie van de beste kandidaten zodat het verkoopteam goed voorbereid de verkoopgesprekken ingaat om iedere verkoopkans te benutten.

Plan nu een gratis adviesgesprek in

Dus, ben je overtuigd dat een woonwensen- & woningmarktonderzoek bijdraagt aan een succesvolle verkoop van jouw nieuwbouwproject? En wil jij als projectontwikkelaar woonruimte ontwikkelen waar écht vraag naar is? Dan ben je bij Strak Woonplan aan het juiste adres! Plan nu gratis en vrijblijvend een adviesgesprek in en dan bekijken we graag samen met jou wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Bijhorende diensten

Woonwensenonderzoek

Vanuit verschillende waardevolle databronnen onderzoeken wij de woonwensen van de omgeving.

Doelgroepbepaling

Om succesvol jouw nieuwbouwproject te vermarkten en te verkopen, dienen we de ideale klant te definiëren.

Strategie

In samenspraak met de betrokken partijen bepalen we gezamenlijk de juiste marketing- en verkoopstrategie.

Plan een gratis adviesgesprek in

Geen project is hetzelfde en dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom bieden wij een gratis adviesgesprek op maat aan dat past bij jouw nieuwbouwproject.

Doe nu de gratis woonwensscan!

Kom erachter wat de specifieke woonwensen zijn per stad of drop!